Haber

Milli Savunma Bakanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terör örgütlerine yönelik operasyonlarda son hafta içinde 39 teröristin, 1 Ocak itibarıyla ise 1185 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı Tuğamiral Zeki Aktürk, Cumhuriyetin temellerini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarının 104’üncü yıldönümünde bakanlıkta düzenlenen basın toplantısına katıldı. Manda ve himaye fikrinin kesin olarak reddedildiği Sivas Kongresi’nin yıl dönümü. Rahmetle, minnetle, saygıyla başladı.

Aktürk ayrıca 2023 Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olan ve Avrupa’nın en büyüğü olan A Milli Kadın Voleybol Takımını da tebrik ederek bizlere büyük bir gurur ve memnuniyet yaşattı.

Bakanlığın tüm birim ve kurumlarının devletin bekası, ülkenin savunması ve güvenliği için her türlü tedbiri almaya, kendilerine verilen tüm görevleri başarıyla yerine getirmeye devam ettiğini belirten Aktürk, şu bilgileri verdi:

“24 Temmuz 2015 tarihinden bugüne 38 bin 528 teröristi etkisiz hale getiren kahraman ordumuz, başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı kesintisiz ve kararlı bir şekilde mücadelesini sürdürmektedir. Bu kapsamda “Son hafta içinde Irak’ın kuzeyi ve Suriye dahil 39 terörist etkisiz hale getirildi, 1 Ocak itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 1.185’e ulaştı.”

sınır güvenliği

Aktürk, sınırların Cumhuriyet tarihinin en yoğun tedbirlerle ve çok katmanlı güvenlik sistemleriyle korunduğunu, son hafta içinde yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 667 kişinin yakalandığını belirtti. Yakalananlardan 34’ünün terör örgütü üyesi, 31’inin ise FETÖ üyesi olduğunu belirten Aktürk, 4 bin 887 kişinin sınırı geçemeden engellendiğini söyledi. Aktürk, “Böylece yıl içinde sınırlarımızı kaçak olarak geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 6 bin 423’e yükseldi ve 316’sı FETÖ’cü olmak üzere toplam 451 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edildi. Sınırı geçmeden engellenen kişi sayısı ise 150 bin 584 oldu.” dedi.

Suriye’deki operasyon alanlarında 864 terörist etkisiz hale getirildi

Suriye’de istikrarın bir an önce sağlanması, Suriyelilerin güvenli ortama döndürülmesi ve normalleşmenin sağlanması için çabaların sürdüğünü hatırlatan Aktürk, şöyle konuştu:

“Operasyon alanlarında güvenlik ve istikrarın sağlanması için gerekli tüm tedbirler alınmakta, teröristlerin saldırılarına aynen karşılık verilmektedir. Operasyonumuzda bu yılın başından bu yana terör örgütü tarafından 165 taciz ve saldırı gerçekleştirildi. Bunların 69’u son hafta, 24’ü ise son hafta Mehmetçik tarafından gerçekleştirildi.” 864 terörist etkisiz hale getirildi

tahıl sevkiyatı

Aktürk, bölgenin ve dünyanın güvenliğine ciddi tehdit oluşturan Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

İnsani krizin hafifletilmesi, öncelikle ateşkesin ve sonrasında kalıcı barışın sağlanması için aktif, kolaylaştırıcı bir rol üstlenmeye ve her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını belirten Aktürk, BM, Rusya Federasyonu ve Türkiye ile temaslarının devam ettiğini söyledi. Ukraynalı yetkililer, Rusya Federasyonu ve Dışişleri Bakanlığı tarafından durdurulan Tahıl Girişimi’nin devamına ilişkin. Koordineli bir çalışma olduğunu söyledi.

Aktürk, bu kapsamda 4 Eylül’de Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in de aralarında bulunduğu heyetle Soçi’ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında olumlu bir görüşme gerçekleştiğini belirtti.

Küresel gıda fiyatlarının istikrara kavuşmasına büyük katkı sağlayan, yeterli niyet ve diyalogla tüm krizlerin çözülebileceğini kanıtlayan bu girişimin devamı yönünde bu toplantıdan sonra olumlu adımlar atmak istediklerini belirten Aktürk, şöyle konuştu: “Öte yandan, Karadeniz’deki mevcut hassas güvenlik dengesinin ‘bölgesel sahiplenme’ ile iyileştirilebileceğini ve bunun ‘Montreux ilkeleri’ çerçevesinde sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgede adil ve kalıcı barışın sağlanması için üzerine düşeni yapmaya devam edecektir.” dedi.

Ege, Akdeniz ve Kıbrıs

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Ege ve Akdeniz’deki hak ve menfaatlerini tavizsiz bir şekilde korumaya devam ettiğini belirten Aktürk, “Komşumuz Yunanistan ile ortak çabalarımız, Türkiye’de oluşan olumlu havanın korunmasına ve geliştirilmesine devam ediyor. yakın zamanda geliştirildi.” söz konusu.

Aktürk, dileklerinin diyalog kanallarının açık tutulması, ikili ilişkilerimizde yakalanan olumlu gündemin devamı ve Ege Denizi’nin dostluk denizi haline gelmesi olduğunu söyledi.

Uluslararası görevler

Birleşmiş Milletler, NATO, Avrupa Birliği, AGİT ve ikili ilişkiler kapsamında birçok coğrafyada başarıyla görev yapan Mehmetçik’in, küresel barış ve istikrara katkı sağladığını, aynı zamanda eğitim ve tatbikat faaliyetlerine de aralıksız devam ettiğini belirten Aktürk, şöyle konuştu:

“İtalyan Donanması mensubu ITS PALINURO, 1 Eylül 2023 tarihinde Aksaz’a liman ziyareti yapmış, Silahlı Kuvvetlerimiz ise 5-6 Eylül tarihlerinde Romanya’da gerçekleştirilen SEA BREEZE-2 Tatbikatına katılmıştır. Ayrıca Karadeniz’de yaşanan olaylar sonrasında görevlendirilen 65’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımıza bağlı Kosova A Komando Taburu da görevini başarıyla yerine getirerek bölgede barışın sağlanmasına büyük katkı sağlamıştır. 4 Eylül 2023 tarihinde dönüş konuşlanmasına başlamış olup, 6 Eylül 2023 itibarıyla hem kara hem de hava konuşlanmasını tamamlamıştır.”

Savunma sanayi ve yeni silah sistemleri envantere giriyor

Tuğamiral Aktürk, 30 Ağustos – 3 Eylül tarihleri ​​arasında Ankara Etimesgut 11’inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nda düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e yaklaşık 1 milyon kişinin katıldığını belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı birim ve kuruluşlarla katıldıkları TEKNOFEST’te SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları’nın gösteri uçuşları gerçekleştirdiğini belirten Aktürk, festivalin başarıyla tamamlandığını belirtti.

Doğal afetlerle mücadele

Deprem sonrası hayatın normale dönmesi başta olmak üzere orman yangınları ve diğer afetlerle mücadele çalışmalarının ilgili bakanlık ve kurumlarla koordineli olarak yürütüldüğünü belirten Aktürk, şöyle konuştu:

“5 Eylül’de Kırklareli’de meydana gelen sel felaketinin ardından İğneada ilçesinde arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere 5’inci Kolordu Komutanlığı 55’inci ve 65’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlıklarına bağlı askeri personel ve arazi araçları görevlendirildi. Yaralı ve kurtarılan vatandaşlarımızın sağlıklarının sağlanması için “Gruplarının gözetiminde tahliye edildiler.”

Öğrenci alımı ve alımı

Aktürk, işçi ve askeri öğrenci alımı ve tedarik faaliyetlerinin planlandığı gibi devam ettiğini söyledi.

Dış kaynaklardan muvazzaf personel alımlarının 4 Eylül’de başladığını belirten Aktürk, başvuruların 17 Eylül’e kadar devam edeceğini söyledi.

Deyrizor’da son durum

Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir kaynak, bir gazetecinin Suriye’nin Deyrizor kentinde Arap aşiretleri ile terör örgütü PKK/YPG arasında yaşanan çatışmaları hatırlatması üzerine şu değerlendirmelerde bulundu:

“Suriye’de istikrarın bir an önce sağlanması, Suriyelilerin güvenli bir şekilde geri dönmesi ve normalleşmeye yönelik faaliyetlerimiz devam ediyor. Başka bir terör örgütü olan PKK/YPG’ye bahaneyle yardım ve destek sağlanmasının ne kadar yanlış olduğunu başından beri dile getiriyoruz. DEAŞ’la mücadele için.” “Bu olaylar ne kadar haklı olduğumuzun açık göstergesidir. PKK/YPG ve uzantıları sadece ülkemiz için değil, bölge halkı ve insanlık için de büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Son dönemde yaşananlar da bunun açık göstergesidir. ne kadar haklıyız. PKK/YPG ve uzantıları sadece ülkemiz için değil, bölge halkı ve insanlık için de büyük bir tehdit oluşturuyor. Son yaşananlar aynı zamanda bölgenin egemen olan sistemle mücadele ettiğinin de göstergesidir. Kanlı PKK/YPG terör örgütü tarafından orada kurulmaya çalışılıyor.” “Haklarını ve topraklarını korumak için bir araya gelerek tepki gösteren insanlardan oluşuyor. Biz bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Dost ve müttefik ülkelerden beklentimiz, PKK/YPG terör örgütüne yapılan yardım ve desteğin sonlandırılması ve terör örgütüne samimi destek verilmesidir. Terörle mücadelemiz.”

F-4 savaş uçağından düşen yakıt deposu

Bir gazetecinin boş yakıt deposu düşen F-4 savaş uçağıyla ilgili durumu sorması üzerine bakanlık kaynağı şu bilgileri verdi:

“Bildiğiniz gibi TEKNOFEST’te statik olarak gösterilen F-4 uçağımızın yedek yakıt deposu, Etimesgut’tan ana üs olan Eskisehir’e dönmek üzere havalandıktan sonra TPAO otoparkına düştü. Hemen ardından Hava Kurumumuzdan ekipler geldi. Bölgeye derhal kuvvet sevk edilerek teknik inceleme başlatıldı. Teknik soruşturma başlatıldı. Soruşturma halen devam ediyor. Teknik inceleme tamamlandığında tarafınıza gerekli açıklamayı yapacağız. Şu anda devam ediyor.”

Yunanistan ile ilişkiler

Milli Savunma Bakanlığı kaynağı, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis’in Türkiye ziyaretinin ardından İnanç Artırıcı Tedbirler Toplantılarının ne zaman başlayacağına ilişkin soru üzerine şu değerlendirmelerde bulundu:

“Eylül ayında bu toplantıların sıklaşacağını belirtmiştik. Nitekim Yunanistan Dışişleri Bakanı geldi, şimdi de Cumhurbaşkanımız ve Yunanistan Başbakanı New York’taki BM toplantısı kapsamında bir araya gelecekler. Bu kapsamda eylül ayında faaliyetlerimizin artmasını bekliyoruz. Sayın Bakanımızın daha önce de açıkladığı gibi öncelik “Harp Okulu bünyesinde spor faaliyetleri gibi kimseyi rahatsız etmeyecek faaliyetlerden başlayarak inanç artırıcı tedbirlerin başlatılması ve programlanması yönünde çalışmalar yapılması, devam etmek.”

Kerkük’teki olaylar

Bakanlık kaynağı, Kerkük’te yaşananlara ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

“Kerkük kıymetlidir, Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Kerkük’ün yapısını bozacak faaliyetlerden uzak durulması bölgenin huzur ve huzuru için önemlidir. Biz oradaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Geldiğimiz son noktada, Irak Federal Meclisi’nin aldığı bir başkanlık emrinin yürütmesinin durdurulması kararı var. Bundan sonra oradaki olaylar sakinleşmiş görünüyor. Sakinlik sağlanmış gibi görünüyor ama oradaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler