Haber

Nazmi Arıkan cinayeti davasının ilk duruşması görüldü

Nazmi Arıkan cinayeti davasının ilk duruşması görüldü

Müştekinin avukatı Kaan Karcılıoğlu: Bu sanık için en ağır cezayı istiyoruz

Nazmi Arıkan cinayetinin ilk duruşması görüldü

Nazmi Arıkan cinayeti davası 20 Şubat’a ertelendi

ÇANAKKALE – Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli köyünde eğitimci Nazmi Arıkan ve şoför Şerif Eker’i öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Ufuk Akçekaya’nın ilk duruşması Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katılan sanık Ufuk Akçekaya savunmasında tahliyesini talep ederken, Müşteki Avukat Kaan Karcılıoğlu mahkeme heyetinden sanık Ufuk Akçekaya’ya en ağır cezanın verilmesini talep etti. Duruşma 20 Şubat’a ertelendi. Sanık Ufuk Akçekaya’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Fen Eğitim Kurumları kurucusu evli ve 2 çocuk babası Nazmi Arıkan, şoförü Şerif Eker ile Kurban Bayramı tatili için Gelibolu’nun Karainebeyli köyündeki büyükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştirilen çiftliğine geldi. Çiftlik işçileri 13 Temmuz öğlene kadar Arıkan ve Eker’i göremeyince şüphelendi. Kendilerine telefonla ulaşılmayınca kontrol için çiftlik evine giren çalışanlar Arıkan ve Eker’i kanlar içinde buldu. İhbar üzerine jandarma ve sağlık ekipleri çiftliğe sevk edildi. Sağlık ekipleri Arıkan ve Eker’in çok sayıda bıçak darbesi ile hayatını kaybettiğini belirledi. Arıkan’da yapılan otopside 12’si ölümcül olmak üzere 47, sürücüsü Şerif Eker’de 27’si ölümcül olmak üzere 66 kesici ve delici yara tespit edildi. Arıkan ve Eker’in cenazeleri, otopsinin ardından 15 Temmuz’da İstanbul’da toprağa verildi. Başlatılan soruşturma kapsamında Tokatspor Kulüp Başkanı Ufuk Akçekaya, çifte cinayet zanlısı olduğu iddiasıyla İstanbul’da yakalanarak gözaltına alındı ​​ve tutuklandı. Soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı. İddianamede savcı, Akçekaya için “canavarca bir hisle kasten öldürme veya eziyet etme” ve “canavarca bir hisle kasten öldürme veya bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delilini gizlemek veya yakalanmaktan kaçının.”

Eğitimci Nazmi Arıkan ile şoför Şerif Eker’i öldüren Ufuk Akçekaya’nın ilk duruşması Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanık Ufuk Akçekaya SEGBİS ile katıldı. Sanık Ufuk Akçekaya, duruşmadaki ilk savunmasında, hem eğitimci hem de Tokatspor Kulüp Lideri olduğunu, 7 şirkette çalıştığını ve ortalama 5 bin lira gelir elde ettiğini belirterek, “Sabıkam yok. kimya öğretmeniyim 2016 yılında Nazmi Arıkan İlimler ile isim sahibi oldum iş ilişkimiz böyle başladı Nazmi Arıkan ve oğulları bu süreçte bana yanlış yaptılar sözlerinde durmadılar Beykent Koleji ile sözleşmesi feshedildi 8 şubem vardı, bir gecede isim hakkını aldılar, 10 yıllık sözleşmeyi iptal ettiler, beni mahvettiler, binlerce öğrenci Kayıt iptali başladı, gerekçe olarak ‘para ödemediniz’ dediler. Yalan tabi.Tek ve zayıf olduğumu düşünmüşler ‘git paranı al’ ben de tatilin 3.günü gittim.Korktum geri döndüm.Ertesi gün yine gittim. paramı alırım umuduyla saatlerce bekledim eve geldiğimde yerde yatıyorlardı Loor, kanlar içinde. Ev gaz kokuyordu. Dövüşürüz diye eldivenlerimi çıkardım. Daha sonra Nazmi Arıkan’ın yarasına tampon uyguladım. O sırada gazetelerin yandığını gördüm. Dolaptan en büyük şişeyi alıp söndürmek için üstüne döktüm. Ama rakı olduğunu anlayınca bıraktım. O an birinin fotoğrafımı çektiğini fark ettim. Yüzünde maske olan uzun boylu kişi balkondan atladı. Ben yapmadım, haksız yere 6 aydır cezaevindeyim. Cinayetin benim üzerime düşmesi niyetiyle dehşet içinde kaçtım. Nazmi Arıkan’ın arabasına binip gitmek istedim. Zaten yapsaydım eldiveni orada bırakmazdım, rakıyla bütün evi yakardım, yurt dışına kaçardım. Yapmadım. Sabıka kaydım var, firar şüphem var, delilleri karartma şüphem yok, yapmadım, tahliyemi istiyorum” dedi.

Şerif Eker’in ağabeyi Ahmet Eker, duruşmada “İki masum insanı öldürdü. Cezası ne ise onu verin” dedi.

Nazmi Arıkan’ın oğlu Kurtuluş Arıkan, “Nazmi Arıkan’ın oğlu olmaktan gurur duyuyorum. Babam 50 yıldır Türkiye’nin önde gelen eğitimcilerinden biridir. Tanınmış bir eğitimciydi. Bilimin kurucusudur. İnternete girip adını yaz, asla kötü bir şey bulamazsın. 25 Yıllarca evde yaşadık, birlikte çalıştık, ağzından tek bir kötü söz çıkmadı. Pandemi döneminde Gelibolu’da tarım ve hayvancılık yatırımı yaptı. Çok güzel bir çiftliği vardı, keyfi yerindeydi.Şerif Eker’le yoldaş oldular.Babamın ve Şerif Eker’in katledilmesi camiayı çok üzdü.Gelibolu’da tanınan bir kişiydi. babama çok üzüldüm 2016 yılında sanıkla marka lisans sözleşmesi imzaladık bir süre sonra sanık sorumluluklarını yerine getirmemeye başladı vergi sigortası ve öğretmen maaşlarını ödemedi kiraları ödemedi. Kurumumuza da ödeme yapmadı markamız olumsuz etkilendi. bu süreçte etkilenmiştir. Onu sözlü olarak çok uyardık. Hukuki yollarla süreci işlettik. Ruhsatı geri aldık. Öğrencilere ve öğretmenlere destek. az önce verdik Sözleşme feshedilince işyerine gelip taciz etmeye başladı. Babama ve ağabeyime ‘Seni mahvedeceğim, göreceksin, bunun sonu çok kötü olacak, bilimleri yerle bir edeceğim, bunlar FETÖ’cü’ gibi tehditlere başladı, asılsız ithamlarda bulundu. 100’den fazla kurucu insanlara mesaj attı. Sakinliğimizi koruduk, telefonunu bloke ettik. 2020 yılında iş yerimize gelip çalışanlarımızı tehdit etti. Kadıköy’de ofise yakın kafelerden bizi izledi. Yaşadığımız süreç tarif edilemez. Obsesif bir insandır. Dillerimiz farklı. Uzak durmaya çalıştık. Taciz ve şiddetin boyutu arttı. Babam 2020’de şikayette bulundu. Bunun için ceza bile aldı. Babamızı bizden aldı. Maalesef Nazmi Arıkan şu an aramızda değil. Babam her zaman gelecek için planlar yapardı. Çocukları ve torunları, öğretmenleri ve çalışanları ile mutlu bir süreç yaşamak istiyordu. Yoksulluğun dibinden gelip kendini eğitime adamış bir insandır. Bu nasıl bir düşmanlık, bu nasıl bir kin, iki masum ve hatasız insanı öldürmek affedilemez. Binlerce insanın dokunduğu bir insandan bahsediyoruz. Böyle bir kişinin böyle bir halde öldürülmesi kamuoyunu oldukça rahatsız etmiştir. Cenazesinde 5.000’den fazla insan vardı. Babamın kimseyle sorunu yoktu. “Bu adam hakkında gerçek bir karar vereceğine inanıyorum” dedi.

adalete güvenirim

Nazmi Arıkan’ın oğlu Kazım Onur Arıkan, “Eşim 8 aylık hamileydi. Sanık Nişantaşı’nda yanımıza geldi ve bir sürü iğrenç sözler sıraladı. Bu tehditler 3 yıl sürdü. Kabus gibi üzerimize çöktü. artık babam yok bu katil “Katil babamı ve sevdiği Şerif Eker’i savunmasız 100’den fazla bıçak darbesiyle katletti. Babamın binlerce çalışanının ve binlerce hayranının yüreği sızlıyor. Gereken cezayı vereceğine inanıyorum, adalete güveniyorum” dedi.

Şerif Eker’in ablası Emine Ünal, “Ağabeyim suçsuzdu. Nasıl uyursun, nasıl yemek yersin, sonuna kadar şikayetçiyim.

Şikayetçinin avukatı Kaan Karcılıoğlu, “Acılı ailenin yanında bunu tekrar söylemek çok zor ama mesleğimiz gereği bunu açıklamak zorundayım. Sanık Nazmi Arıkan’ı defalarca bıçaklıyor. O sırada sanık, Şerif Eker’e arkadan saldırır ve Eker kendini savunamaz.Anladığımız kadarıyla Şerif Eker Şerif Eker’i yere yatırıp göğsünden bıçaklamaya devam ediyor.Her iki kurbanın da göğüs kafesleri paramparça olmuştu. her iki mağdurun da yüzünde yaşanmışlık vardı ve sanık hiçbir şey olmamış gibi geri dönüyor.Sosyal medyadan canlı yayın yapıyor ki bu saygısızlık ve saçmalık.Eldivenlerinde hem mağdurun hem de sanığın DNA’sı bulundu.Sanık Bu sanığa en ağır cezanın verilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen taksici Ayhan Kütükçüler, “Beni arayıp Eceabat’tan almamı istedi. 19.58’de Karainebeyli köyüne gittik. Onu bıraktım. Sonra 23’te tekrar aradı. :41.asfaltta yürüyordum beni alın dedim bulamayınca toprak yola çıktım tekrar aradı ve ‘Çık oradan asfalt yoldayım’ dedi. görüşürüz.’ Sesi nefes nefeseydi, omuz çantası vardı, siyahlar giymişti, çok sakindi, arabada sigara içiyordu.

Sanık Ufuk Ufuk Akçekaya’nın eski eşi tanık Şerife Gürman, “Ufuk Akçekaya benim eski eşimdir. Eğitimciydi. Ömrünü insanlara adamıştı. Asla böyle bir şey yapmaz. İkimiz ayrıldık. Yıllar önce normalde 2016’da 10 yıllık isim hakkımız vardı.2019’da Beykent’inki feshedildi.Lisans sözleşmemiz hiçbir uyarı ve ihtar yapılmadan iptal edildi.İptal edildiğini sosyal medyadan duyurdular.Ufuk Bey yıkıldı.Tüm çalışanlar işe başladı. bize yazmak için bankadan hesaplara bloke geldi o gün bodrumdaydım vefat ettiğini öğrendiğimde ufuk beyi aradım bir şey mi oldu diye haber gördün mü dedim O da bana ‘Böyle bir şey yapar mıyım, sen manyak mısın?’

Tanık Fahrettin Ceylan, “Nazmi Arıkan’ı tanımıyorum. Ufuk’u tanıyorum. Ama son 1-2 yıldır yüz yüze görüşmedik. Mali müşavirim. Yapalım dedi.” Davranış bozukluklarını görünce ondan uzaklaştım.”

Başka bir kabahatten cezaevine giren tanık Tolga Pak, “Ufuk Akçekaya hep Tokat Belediye Başkanı, Tokat Kaymakamı, Nazmi Arıkan ve birkaç kişiyi daha öldüreceğini söylerdi. Benden borç istedi. Ben de verdim. 10 bin doları geri ödemedi. Bu isimleri öldüremezse, tetikçi “Onun cesaretini kırmaya çalıştım. Borcunu ödememem için bana iftira attı. Onu bıçaklayanın ben olduğumu söyledi. O davada azmettirmekten 5 yıl ceza aldım. Bu adam hep saçma sapan konuşuyor. Onun yüzünden şimdi cezaevindeyim.”

Nazmi Arıkan’ın ağabeyi Şentürk Arıkan, “Beylikdüzü şubesinin binası benimdi. 2.5 yıldır kiramı ödemedi. Kira alamadığım için kardeşimle ayrıldık. Ondan sonra kardeşimden özür diledim. Facebook’tan yazdım. 2,5 yıl sonra Akçekaya’yı tahliye ettirdim. Sanığa da bir sorum var, bu yüzsüzlükle benim kiramı ne zaman ödeyecek?

Müştekinin avukatı Kaan Karcılıoğlu, mahkeme heyetinden sanık Ufuk Akçekaya’ya en ağır cezanın verilmesini talep etti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için 20 Şubat’a ertelendi. Sanık Ufuk Akçekaya’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Nazmi Arıkan’ın oğlu Kurtuluş Arıkan, duruşmanın ardından adliyeden ayrıldığını belirterek, “Davamız devam ediyor. Adalete olan güvenimiz sonsuz. Failin en ağır şekilde cezalandırılacağına inanıyoruz. süreci takip edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler