Ekonomi

Wabtec üçüncü çeyrek kazanç tahminlerini aştı, yıl sonu rehberliğini yükseltti; Hisse senedi %3 yükseldi

PITTSBURGH – Wabtec Corporation (NYSE:WAB) analistlerin beklentilerini aşan üçüncü çeyrek kazançlarını açıkladı ve hisse senedi erken işlemlerde %0,3 yükseldi.

Demiryolu ekipmanı üreticisi, 1,89 dolarlık konsensüs tahminini aşarak hisse başına 2,00 dolar düzeltilmiş kazanç açıkladı. Çeyrek dönem hasılatı 2,66 milyar dolar olarak gerçekleşti ve analistlerin beklediği 2,67 milyar doların biraz altında kaldı.

Şirketin güçlü performansına, satışları yıllık bazda %2,6 artarak 1,93 milyar dolara yükselen Yük segmenti öncülük etti. Transit segmenti satışları %9,6 artarak 733 milyon dolara ulaştı. Genel olarak, Wabtec’in toplam satışları geçen yılın aynı çeyreğine göre %4,4 arttı.

Wabtec’in Başkanı ve CEO’su Rafael Santana, “Wabtec ekibi, satışlarda, marjda, kazançlarda ve işletme nakit akışında devam eden büyümeyle kanıtlandığı üzere, bir kez daha güçlü bir çeyrek performansı sergiledi,” dedi.

Sağlam sonuçlardan cesaret alan Wabtec, 2024 yılı için düzeltilmiş kazanç rehberliğini hisse başına 7,45 dolar ile 7,65 dolar aralığına yükseltti. Bu yeni aralığın orta noktası, 2023’e göre %27,5’lik bir artışı temsil ediyor. Şirket, yıl için 10,25 milyar dolar ile 10,55 milyar dolar arasındaki hasılat tahminini korudu.

Wabtec’in sipariş defteri 30 Eylül itibarıyla 22,23 milyar dolar seviyesinde güçlü kalmaya devam etti ve geçen yılın aynı dönemine göre %3,5 arttı. Yönetime göre bu, gelecekteki büyüme için güçlü bir öngörülebilirlik sağlıyor.

Şirket, çeyrek boyunca faaliyetlerden 542 milyon dolar nakit elde etti ve hisse geri alımları ve temettüler yoluyla hissedarlara 634 milyon dolar geri ödeme yaptı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

beylikova-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu